1Caminant per ... - CAMINADES - La via Francígena o via de Sigeric o via Romea - VIA FRANCIGENA o VIA ROMEA a ITALIA
6 reg.   |   Pàgines: 1
CONTINUACIÓ DE LA VIA FRANCÍGENA...

La via Francígena dóna nom, també, a la VIA FRANCÍGENA DEL SUD que continua fins a SANTA MARIA DE LEUCA a la PULLA. 

A través de la VIA APPIA fins a BENEVENTO, LA VIA APPIA TRAIANA fins a BRINDISI i la VIA APPIA CONSTANTINIANA o VIA APPIA CALABRA fins a SANTA MARIA DI LEUCA

VIA FRANCÍGENA o VIA ROMEA A ANGLATERRA

 

L´any 990, Sigeric, bisbe de Canterbury va anar i tornar de Roma com a demostració d´humilitat abans de convertir-se en bisbe de l´Esglèsia. A l´arribada a Canterbury va encarregar al seu escrivà anotar el trajecte que havíen fet des de que van abandonar Roma. Avui, aquest manuscrit es conserva a la Biblioteca Britànica de Londres i menciona les 80 etapes o llocs pels quals van passar. Aquest document ha permés als hitoriadors delimitar l´antiga Via Francígena.

VIA FRANCÍGENA o VIA ROMEA A FRANÇA

A França, el pelegrí, travessa 8 departaments  (Pas-de-Calais, Somme, Aisne, Marne, Aube, Haute-Marne, Haute-Saône, Doubs) i 4 regions (Nord-Pas-de-Calais, Picardie, Champagne-Ardenne, Franche-Comté); a Suïssa, passa pels cantons de Neuchatel, de Vaud i de Valais ; a Itàlia, travessa set regions (la vall d’Aosta, el Piémont, la Lombardia, l’Emilia Romanya, la Liguria, la Toscana i el Laci).

El balissat es troba en el curt trajecte anglès i quan travessa Suïssa i Itàlia. Per contra, no es troba a França.

VIA FRANCIGENA o VIA ROMEA a SUÏSSA

OMNES VIAE ROMAM PERDUCUNT "Tots els camins porten a Roma"

Roma, junt amb Terra Santa i Sant Jaume de Compostela, és un dels tres grans centres de pelegrinació cristiana des de l´Edat Mitjana.

La Via Francigena va ser la principal ruta de pelegrinatge cap a Roma des del nord. Actualment hi ha pelegrins que viatgen per aquesta ruta pero en menor nombre que pel Camí de Sant Jaume.

L´origen de la Via Francígena es coneix des de que l´arquebisbe de Canterbury Sigeric el Seriós, l´any 990, va fer la primera pelegrinació a Roma per rebre el pali episcopal de mans del Papa Joan XV i va descriure les 80 etapes del seu viatge.

VIA FRANCIGENA o VIA ROMEA a ITALIA

La Via Francigena és una antic camí medieval que portava fins a la tomba de Sant Pere, a Roma, des de Canterbury. És un camí de 2.010 km que passa a través d´Anglaterra, França, Suïssa, i pel pas del Gran San Bernat entra a Itàlia. A l´època medieval era una via important de pelegrinatge. Per als pelegrins que es dirigien al nord es deia Via Francigena, per als que es dirigien cap al sud, Via Romea.

El nom de Via Francígena prové de Camí dels FrancsImprimir

Enviar correo

Telf.:00 34   | Fax.: 00 34 977 | E-mail: Los comentarios desagradables enviarlos a vuestro propio correo anónimo